Microbiologia produselor alimentare şi furajere. SR EN ISO 6579-1:2017. Validarea procedurii analitice

Cursul isi propune sa abordeze elementele teoretice si aplicative necesare întelegerii modului de lucru, procedurilor si standardelor aplicabile pentru determinarea bacteriilor din genul Salmonella spp. In cadrul cursului sunt prezentate principalele tehnici de operare din cadrul laboratorului de microbiologie plecand de la analiza mediilor de cultura utilizate in cadrul laboratorului (compozitie, mod de preparare, pregatirea si diferentierea), la analiza si interpretarea microbilogica a bacteriilor pe diferitele tipuri de medii, la  implementarea protocolului de lucru si validarea metodelor si finalizand cu emiterea raportului de validare.

Grup ţintă:

Acest curs este dedicat specialiștilor din cadrul laboratoarelor, acreditate sau în curs de acreditare, cu specific al activității pentru siguranța alimentelor cât și a celor pentru sănătatea animală.

De asemenea, este dedicat personalului care aplică tehnici de laborator din unități de producție, prelucrare și procesare, care doresc să-și însușească sau să fundamenteze cunoștințe cu privire la aplicarea etapelor înscrise în SR EN ISO 6579-1:2017 care stabilește reguli în vederea determinărilor microbiologice pentru Salmonella spp. din diferite produse alimentare, furaje și probe de mediu.

Durata cursului: 2 zile

Certificare: FiaTest