Luminița Știrbu participă la o bursă de perfecționare profesională pentru IMM-uri, în Japonia

EU-Japan Centre for Industrial Cooperation a acordat 20 de burse, pentru participarea la un program de pregătire profesională, de 5 zile, în Japonia, în perioada 15 – 19 octombrie 2012.

Timp de cinci zile Luminița Știrbu, împreună cu alți 19 participanti, din toată Europa, vor analiza metodologia de fabricație japoneză, modalitățile prin care firmele japoneze au atins standarde superioare de producție și vor descoperi abordarea japoneză a World-Class Manufacturing.

De asemenea, participanții vor vizita cele mai bune fabrici din Japonia, se vor întâlni cu conducători industriali de vârf  și vor realiza schimburi cu autorități importante de management japonez.

“Consider că această bursă este o oportunitate extraordinară, pentru că ne oferă șansa de a ține pasul cu noutățile. Ținem pasul cu ele, le aducem în contextul în care lucrăm, le diseminăm și dezvoltăm lucruri, cu ajutorul lor.

Mă bucur că am șansa să pot vedea și înțelege modul lor de gândire, pentru că una e să citești despre ceva și alta e să vezi și să pui întrebări. Până acum am lucrat cu francezi și americani, și mă bucur să pot compara aceste culturi, cu cea japoneză, să văd diferențe și  sa observ cum găsesc ei soluții la probleme.

Pe de alta parte, în acest program sunt și directori generali din sectorul industrial ,  nu doar specialiști în calitate sau în producție. Sunt oameni care au construit ceva, iar acest lucru ajută să înveți lucururi noi, să găsești soluții pentru a corecta, pentru a-ți dezvolta flexibilitatea văzând altceva decât ceea ce faci tu. Unul dintre secretele succesului este să stii sa înveți mereu de la alții”, declară Luminița Știrbu.

Luminița Știrbu a lucrat ca director de calitate și responsabil SMC pentru constructori de top în industria de automobile, a pregătit furnizori pentru certificarea ISO TS a SMC şi a căpătat experienţă ca auditor de sistem, auditor de proces de fabricaţie, auditor de proceduri în industria auto.
În cadrul echipei FiaTest, este trainer pentru pregătirea furnizorilor din domeniul auto, în vederea respectării cerințelor specifice şi constituie polul de competenţă în domeniul cerinţelor ISO TS 16949.

Experiență: 9 ani în domeniul academic şi de cercetare, 5 ani în domeniul managementului calităţii în domeniul automotive.
Arii de expertiză: Managementul îmbunătățirii proceselor, Lean Manufacturing, Managementul Laboratorului.