Așteptăm să găsim inspirație, să ne pregătim și să aplicăm cunoștințele acumulate, dar atunci când ne întoarcem în companie, lucrurile nu se schimbă, rezultatele întârzie să apară.
Mulți vor spune că training-ul sau trainerul nu a fost bun, conținutul a fost utopic, nu se aplică și la noi în companie, timpul a fost prea scurt, însă sunt puțini cei care privesc dincolo de aprențe, situația.
Eu aș spune ca o cauză a situației prezentate este pentru că ne-am pierdut obiceiurile bune. De exemplu, câți dintre noi reflectă seara la ceea ce au făcut în timpul zilei? Câți dintre noi au concluzii sau gânduri care se împart între ce am pierdut, ce am câștigat, azi?
Preferăm să ne ocupăm mintea cu lucruri ușoare sau cu scuzele traiului nesatisfăcător. Ne împărțim viața între doi poli: familie și birou, iar dacă locuim în București mai punem în calcul și pierderea a două ore în traficul infernal. Intervine debalansarea, stresul, lipsa satisfacției, lipsa petrecerii unui timp de calitate. Devenim obosiți, nemotivați, ne refugiem în televizor sau rămânem preocupați doar de rezolvarea treburilor ce țin de casă.
Pentru a avea rezultate trebuie să ne conștientizăm și să ne planificăm pașii
Ne conștientizăm și planificăm rar pașii, cu atât mai puțin ne construim un plan de dezvoltare personală. Nu ne setăm obiective proprii, în cel mai rău caz, le adoptăm doar pe cele ale companiei Pe scurt, preferăm să ne lăsăm purtați de jobul nostru.
Vine momentul când compania te trimite la un training. Te-ai gândit până acum la un plan atunci când ai aflat că o să participi? Ce întrebări ți-ai pus?
Multe răspunsuri pe care le-am auzit, au fost că un training ajută să ne dezvoltăm personal. Părerea mea este că nu te ajută să te dezvolți personal, cât te ajută să schimbi un comportament sau te influențează la o atitudine pentru a face o schimbare.
Iar acest comportament nou format, dacă nu îl pui în practică în 20-30 de zile, în mod conștient, rutina să se instaleze din nou și ai participat degeaba la training.